top of page

ŠAHOVSKI SAVEZ KANTONA SARAJEVO / ARHIVA

  • Writer's pictureŠSKS

BIHAĆ 2021 - Predstavljanje i rezultati pobjednika iz Šahovskog Saveza Kantona Sarajevo



BIOGRAFIJE I PREDSTAVLJANJE NAŠIH POBJEDNIKA NA XXI KADETSKOM I JUNIORSKOM PRVENSTVU BiH U ŠAHU. USK GRAD BIHAĆ 2021.


 

Afan Selimović rođen je 06.10.2013. godine. Član je Omladinskog šahovskog kluba “Junior” Sarajevo od januara 2021. godine i trenira sa Azrom Mahmutagić. Na XXI kadetskom i juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu 2021. godine Afan je u Bihaću osvojio prvo mjesto i postao najmlađi državni prvak u kategoriji M-8. Učenik je 2. OŠ „Isak Samokovlija“ Sarajevo, a pored šaha, Afan voli fudbal, plivanje i skijanje.








 

Nađa Hadžiabdić je rođena, 16.09.2007. godine u Sarajevu. Šah je počela trenirati u 6. godini života u Omladinskom šahovskom klubu Junior, kojem je do danas ostala vjerna. Učestvovala je na brojnim takmičenjima te je ostvarila i zapažene rezultate u Bosni i Hercegovini.

Pregled Nađinih fantastičnih pobjeda možete preuzeti i pogledati u PDFu


NAĐA HADŽIABDIĆ
.pdf
Download PDF • 230KB



 

Zdravo! Ja sam Sara Vuković. Imam dvanaest godina i osmi sam razred Desete osnovne škole. Šah treniram još od kraja trećeg razreda. Mnogima je šah dosadna igra, ali meni je uzbudljiva, zanimljiva i može se još mnogo toga naučit iz nje. Mnogo je turnira već iza mene. Veliku važnost pridajem Kadetskom i juniorskom prvenstvu. Moj skorašnji uspijeh sam zabilježila prije otprilike dva mjesec na Federalnom takmičenju u Bihaću gdje sam u svojoj katergoriji osvojila srebrnu medalju i tako sebi osigurala plasman na državno prvenstvo gdje sam osvojila četvrto mjesto u svojoj kategoriji. Voljela bi još spomenut meni dosad dva najvažnija turnira su bila: Kadetsko i juniorsko prvenstvo 2018.g. gdje sam osvojila prvo mjesto i prvenstvo ŠŠ Skakač Banjaluka 2019.godine gdje sam bila trinaesta među šesdeset i tri igrača, a u mojoj kategoriji prva.

 

Tarik Gazija rođen 18.11.2006 godine. Učenik Prve Bošnjačke gimnazije u Sarajevu kao četvrti na rang listi upisanih. Sportski Savez BiH – PRIZNANJE – najbolji šahista – izbor najuspješnijih sportista I sportskih ekipa 2020. godine.

Sportski Savez KS – DIPLOMA – najperspektivniji šahista KS-a u 2020. godini. Od 2015 godine, sa 9 godina, aktivno trenira šah u OŠK Junior Nosilac mnogih visokoplasiranih pobjeda na kadetskom, općinskom, federalnom a sada i državnom takmićenju.



 

Tarik Odžak rođen 24.06.2010 godine. Učenik Osnovne škole „Grbavica 1“, odličan učenik. U OŠK Junior je od 2016 godine i bilježi brojne visokoplasirane rezultate. Zadnju pobjeda - Sportske igre mladih 2021 – BH finale M11 (Sarajevo), 1. mjesto

Pregled svih Tarikovih rezultata možete pogledati u PDFu

Tarik Odzak
.pdf
Download PDF • 113KB




 

Rezultati juniora i kadeta Šahovskog Saveza Kantona Sarajevo na završenom prvenstvu BiH u Bihaću. Među 87 natjecatelja ŠK Sarajevo je imao je u grupi M 18 dva takmičara: Zlatnog Nermina Haznadara, i na 4.mjestu Edhema Kapidžića.

ŠK Alpong je grupi Ž 16 imao afirmisanu igračicu Bešlija Hanu koja osvojila 2.mjesto. OŠK Junior je nastupio sa 10 takmičara (6 M i 4 Ž) u pet grupa. 5 takmičara je ostvarilo plasman na prvenstvu FBiH, a 5 popunjavanjem grupa radi bojkota ŠSRS. Juniori su osvojili 5 medalja. Afan Selimović M8 zlato, Tarik Odžak M14 - srebro, Nasir Radača M20 - bronza. Tarik Odzak i Nasir Radača nisu sudjelovali na prvenstvu FBiH zbog neodloživih privatnih obaveza. Došli su na poziv u skladu sa Raspisom, ali predstavnici ŠSHB nisu im dozvolili da igrqju u svojim grupama. Tim je njihov rezultat još značajniji jer su igrali sa dječacima starijim tri do pet godina: Tarik pripada M12, a Nasir M14.

U grupi Ž 14 Nađa Hadžiabdić bronza, a Sara Vuković 4. mjesto. Amina Tutić u grupi Ž 20 bronza, a Mevlida Mahmutagić 4.mjesto.

Tokom prvenstva igrači i roditelji naša tri kluba, provodili su slobodno vrijeme zajedno u druženju. Posebno želimo pohvaliti mladog trenera Amira Hadžovića, koji svojim stavom i radom s mladim ljudima zaslužuje sve pohvale.


ČESTITAMO SVIM UČESNICIMA I POBJEDNICIMA ŠAHOVSKOG PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE!

Šahovski Savez Kantona Sarajevo



234 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page